آیا تاکنون به سیستم های نمایشگر عظیم، مانند آنهایی که در اتاق های کنترل، بورس، مراکز عمومی و غیره موجود است نگاه کردهاید و فکر کردهاید که فناوری پشت آنها چیست؟ آنها در واقع همان ویدئو والها می باشند. ویدیو وال تعدادی نمایشگر است، که برای ایجاد یک صفحه بزرگ در کنار هم قرار گرفته و یکپارچه می شوند.
ویدئو وال (Video Wall) یا دیوار ویدیویی به مجموعهای از نمایشگرها گفته میشود که بهطور هماهنگ در کنار همدیگر قرار میگیرند و بهصورت یکپارچه تصاویر مورد نظر را در یک سطح بسیار بزرگ به نمایش در میآورند. این نمایش ممکن است بهصورت تکی یا بهصورت مولتی (تعداد بیشتر) باشد.
در حالت نمایش تکی، ما شاهد تصویری کلی روی تمامی صفحات هستیم که بهصورت یک مانیتور بزرگتر عمل میکنند ولی در حالت مولتی، هرکدوم از صفحات ویدیو وال بهصورت جداگانه تصویر مشخصی رو نمایش میدهند.
ویدئو والها نسل جدید مانیتورهای صنعتی هستند و نسبت به مانیتورهای معمولی و خانگی قابلیتهای بیشتری دارند و امکان استفاده و کارکرد طولانی مدت و بصورت ۲۴ ساعت روز و ۷ روز هفته (۷/۲۴) را دارا میباشند، این نوع نمایشگرها دارای قاب یا بزل (Bezel) بسیار باریکی هستند، یکی از مهمترین موارد هنگام خرید ویدئو وال که باید به آن توجه کرد فاصله قاب تا قاب (Bezel to Bezel) این نمایشگرها است که درواقع ضخامت خطی است که بعد از نصب بین نمایشگرها ایجاد میشود، هرچقدر این فاصله کمتر باشد تصویر کلی یکپارچهتر بهنظر میرسد.
ویدئو والها در طیف گستردهای از ابعاد و اندازه در دسترس هستند. انتخاب اندازه صفحه نمایش به نوع کاربری، شرایط محیط استفاده (بیرونی یا درونی)، محتوای مورد نیاز برای پخش و میزان فاصله کاربر یا بیننده از ویدئو وال بستگی دارد. ویدیو والها با توجه به نوع نیاز کاربران در مدلهای مختلفی طبقهبندی میشوند اما درکل در سه نوع LED WALL ،LCD VIDEO WALL و DLP از بقیه معروفتر و مربوط به شبکهی ویدئو وال هستند که در ادامه به معرفی و بررسی هر کدام میپردازیم.
سیستم تابش نور از پشت - DLP Rear projection
این نوع از سیستم پخش یکپارچه تصاویر از تکنولوژی لامپ تصویر یا پروژکشن بهره میبرد. همانند تلویزیونهای خانگی قدیمی، به علت استفاده از لامپ تصویر، این نوع محصولات دارای ابعاد بسیار بزرگی هستند و بیرون زدگی از بخش پشت نمایشگر بسیار زیاد است. این نوع نمایشگرها قابلیت استفاده بصورت ۲۴ ساعته را دارا میباشند، ولی به دلیل عمر نسبتا پایین لامپهای تصویر پروژکتور، هزینه نگهداری بالایی جهت تعویض لامپهای تصویر دارند. نقطه عطف این نمایشگرها قاب یا بزل بسیار نازک در حد صفر میلیمتر است، که بیشتر برای مکانهایی که خطوط بزل محدود کننده است مورد استفاده قرار میگیرند. از معایت دیگر این محصولات میتوان به آلودگی صوتی و حرارتی بسیار بالا اشاره نمود.
سیستم ویدئو وال السیدی - LCD Video Wall
ویدئو والهای LCD شامل چندین نمایشگر صنعتی میباشند که در کنار یکدیگر قرار میگیرند و یک قاب یکپارچه تشکیل میدهند. این نوع نمایشگرها دارای قاب یا بزل (Bezel) بسیار باریکی هستند (از 3 میلیمتر تا کمتر از 1 میلیمتر). نمایشگرهای ویدئو وال با توجه به ساختار صنعتی پنلها، امکان استفاده و کارکرد طولانی مدت و بصورت ۲۴ ساعته را دارا می باشند. از دیگر ویژگیهای این پنلهای ویدئووال، جلوگیری از جا ماندگی تصویر یا Screen Burn-in است، به این صورت که با جابجایی پیکسل تصاویر ثابت، اجازه جا ماندگی تصاویر را نمیدهد. مشخصهی دیگر این نوع ویدئو والها، شدت نور تصاویر است که بر اساس واحد cd/m2 (کندل بر متر مربع) یا همان واحد نیت (Nit) اعلام میشود. هر قدر این عدد بالاتر باشد شدت نور تصویر ویدئووال بیشتر میباشد. نیت ویدئو وال ها معمولا در بازهی ۴۵۰ تا ۲۰۰۰ است، که انتخاب عدد مناسب بر اساس محل قرارگیری ویدئووال در فضاهای داخلی (Indoor) یا فضاهای مسقف خارجی با تابش نور خورشید (Semi Outdoor) انجام میگیرد. این نوع ویدئو والها به دلیل طراحیهای نوین و استفاده از تکنولوژیهای جدیدتر، فضای بسیار کمتری را اشغال میکنند و همچنین آلودگی حرارتی و صوتی بسیار پایینی دارند، این ویژگی باعث میشود تا کاربرانی که فضای محدودی را در اختیار دارند، استقبال بیشتری از این محصول داشته باشند.
صفحات دات پیچ الایدی - LED Wall
همانطور که از نام این محصول پیداست تصاویر از کنار هم قرار گرفتن نطقهها یا لامپهای LED در کنار یکدیگر بصورت پیوسته ایجاد میشوند. هر چقدر اندازه این نقاط LED و فاصله آنها از هم کمتر باشد، کیفیت تصویر افزایش پیدا می کند. اندازه نقاط را با دات (Dot) اعلام میکنند و اعداد مرسوم در بازه ۱ الی ۱۵ میباشد، هر چقدر این عدد پایینتر باشد کیفیت تصویر و نیز قیمت محصول افزایش پیدا میکند. هر چقدر فاصله بیننده از صفحات دات پیچ بیشتر باشد، امکان مشاهده تصاویر با کیفیت بالاتر افزایش مییابد. بیشترین کاربرد این سیستم در اماکن بیرونی (Outdoor) میباشد چون تغییرات دمایی و برف و باران آسیبی به این سیستم نمیرساند. از مزیتهای مهم این محصول نداشتن هیچ گونه بزل است ولی درعوض مصرف بسیار زیاد برق و آلودگی حرارتی بسیار بالا از معایب این محصول میباشد.
.
سیستمهای ویدئو وال جدا از نوع و تکنولوژی استفاده شده در ساخت آن، دارای اجزای مختلفی میباشد. در ادامه به معرفی و بررسی اجزا اصلی که لازمه هر سیستم ویدئو وال است میپردازیم.
صفحه نمایش ویدئو وال
نمایشگرهای ویدیو وال در کنار هم یک تصویر را در مقیاس بزرگ و رزولوشن بالا نمایش میدهند. صفحه نمایش ویدئو وال معمولا از ترکیب مانیتورها، پنلها یا پردههای نمایش که با چیدمان کاشیوار مرتب شدهاند ساخته میشود. ویدیو والها در طیف بزرگی از تکنولوژیهای نمایش شامل LCD, LED, Projection Cube, Blended Projection و غیره عرضه میشوند که هر نوع صفحه نمایش مزایا و محدودیتهای منحصر به فردی از لحاظ رزولوشن، روشنایی، قابلیت اطمینان، هزینه و سایر عوامل دارد. بسته به نوع صفحه نمایش و سیستم انتخابی نصب شده، ویدئو والها میتوانند در شکلهای تخت، منحنی و حتی سه بعدی ساخته شوند.
کنترلر ویدئو وال
کنترل کننده Video Wall دستگاهی است که منابع محتوای تصویری شما را به نمایشگرها متصل میکند. این دستگاهها دارای ورودیهای مختلف اتصال منابع تصویری مورد نظر مثل دوربینهای ویدئویی، لپتاپ، کامپیوتر، پلیرها و غیره بوده و به شما امکان کنترل محتوای به نمایش درآمده در تلویزیونها را میدهد، اینکه چه زمانی و کجا تصاویر به نمایش گذاشته شود، تصویر بصورت تکی یا مولتی باشد و سایر موارد.
نرمافزار ویدئو وال
نرمافزار Video Wall یک رابط کاربری برای کنترل نمایشگرها، دستگاه کنترلر ویدئو وال و منبع محتوای تصویری میباشد. اکثر نرمافزارهای ویدئو وال یک داشبورد کاری را ارائه میدهند که شامل نمایش لحظهای تصویر در حال انتقال و لیست دستگاههای متصل به کنترلر و منبعهای تصویری موجود میباشد. نرمافزار ویدئو وال در سطح ابتدایی امکان انتخاب منبع تصویری مورد نظر و نمایش آنها در نمایشگرها را میدهد. همچنین بیشتر نرمافزارها دارای ابزارهایی برای تنظیم ظاهر محتوا، شامل مقیاس و ابعاد، بزرگنمایی، برش تصویر و کنترل کنتراست و روشنایی و غیره هستند. برخی از این نرمافزارها علاوه بر امکانات گفته شده دارای قابلیتهای پیشرفتهتری برای کنترل بهتر نمایش در سیستم ویدئو وال نیز هستند.
سیستمهای ویدئو وال امروزه کاربردهای فراوانی در زمینههای کنترل، نظارت، تبلیغات و غیره دارد. چند مورد از بیشترین کاربردهای سیستمهای ویدئو وال به شرح زیر میباشد:
- سازمانها و ارگانهای دولتی و خصوصی
- مراکز کنترل شهری (کنترل ترافیک، مدیریت بحران، نیروگاهها، مراکز اورژانس، شهرداریها، استانداریها، فرمانداریها، مراکز آتش نشانی، مراکز پلیس، اتاقهای مانیتورینگ، اتاقهای دیسپاچینگ، برجهای مخابراتی، صدا و سیما و …)
- اتاق کنترل مراکز صنعتی (خطوط تولید کارخانجات، نیروگاهها، سدهای آبی و …)
- استودیوهای پخش تلویزیونی
- مراکز نظارت تصویری و حفاظتی (کنترل دوربینهای مدار بسته و مانیتورینگ مجتمعهای تجاری و مسکونی بزرگ و …)
- مراکز نظامی و انتطامی (ستادهای فرماندهی، زندانها، پادگانها و …)
- بخش حمل و نقل (فرودگاهها، ایستگاههای راهآهن، پایانههای مسافربری)
- مراکز تجاری و فروشگاههای بزرگ
- فودکورتها و رستورانها
دیدگاه خود را بنویسید