کلمه EDID مخفف عبارت Extended Display Identification Data بوده و درواقع پروتکلی است که به یک صفحه نمایش اجازه می دهد اطلاعاتی در مورد قابلیت ها و توانایی هایش را به منبع تصویری که به آن متصل است ارسال کند، این قابلیت یک ارتباط دوطرفه بین منبع تصویر و صفحه نماش برقرار کرده و هر دستگاه اطلاعات خود را طی فرایند به اصطلاح "دست دادن" یا Handshake با دیگری تبادل می کند. این قابلیت باعث شده سازگاری بین دستگاه ها افزایش یابد و به منبع تصویر کمک می کند رزولوش و نسبت تصویر و نرخ نوسازی و سایر موارد متناسب را با توجه به اطلاعات ارسالی از سوی صفحه نمایش و بر اساس قابلیت های آن فراهم کرده و به صفحه نمایش ارسال کند.
قابلیت EDID یکی از بخش های اساسی فراهم کردن سیستم سینمای خانگی 4K می باشد و اکثر این دستگاه ها خروجی تصویر HDR (High Dynamic Range) با رزولوشن 4K@60fps و بالاتر را در خروجی ارسال نمی کنند مگر اینکه سیگنال EDID متناسب را از صفحه نمایش دریافت کنند که نشان دهد صفحه نمایش قادر به دریافت و نمایش این فرمت می باشد.
امکان تغییر EDID بسته به نوع و مدل دستگاه، معمولا از طریق منو دستگاه و یا توسط سوییچ های سخت افزاری قابل تغییر می باشد.
لازم به ذکر است که ورژن های مختلف کابل های HDMI پهنای باند متفاوتی داشته و حداکثر رزولوشن و فریم ریت پشتیبانی شده آنها با یکدیگر متفاوت است. به عنوان مثال کابل HDMI ورژن 1.4 حداکثر تا رزولوشن 4K@24fps پشتبانی می کند و درصورتی که دستگاه پخش تصویر و صفحه نمایش هر دو از فرمت تصویر 4K@60fps پشتیبانی کنند حتما باید از کابل HDMI ورژن 2.0 یا بالاتر استفاده کرد. در مورد عمق رنگ (Color Depth) هم به همین صورت می باشد و HDMI ورژن 1.4 حداکثر از عمق رنگ 8bit پشتیبانی کرده و جهت انتقال تصویر HDR (عمق رنگ 10bit و 12bit) حتما باید از HDMI ورژن 2.0 یا بالاتر استفاده کرد.
دیدگاههای بازدیدکنندگان
مهرداد فرهادی پور
سلام. بسیار عالی ، آموزنده و کامل بوده از شما سپاسگزارم.
937 روز پیش ارسال پاسخمحمد حاجیان
ممنون.بسیار آموزنده بود واقعا جای تشکر دارد وقتی کسب میخواهد وسیله ای را خرید کند اول با قابلیتهای آن آشنایی داشته باشد.
574 روز پیش ارسال پاسخReza
بسیار عالی
271 روز پیش ارسال پاسخمرتضی
ممنونم که این اطلاعات رو در اختیار مخاطبان گذاشتید
90 روز پیش ارسال پاسخ